Home >> De kwekerij

De kwekerij

Een ware ontdekking voor elke plantenliefhebber!

Crea Flora specialiseert zich in planten als Echinacea, Agastache, Penstemon en … Eucalyptus. Van deze laatste, meestal snelle groeier, tref je bij ons ook een aantal soorten aan die redelijk wat vorst kunnen verdragen. Een Eucalyptus creëert meteen een aangename zuiderse sfeer in je tuin of op je terras. De takken zijn ideaal om te verwerken in bloemstukken maar doen het ook prima in een vaas.

Je treft bij ons heel wat andere vaste plantensoorten aan dan waarin we gespecialiseerd zijn. Onze focus ligt vooral op zomerbloeiers en drachtplanten (trekken hommels, bijen en/of vlinders aan). We brengen sowieso een mooi, kleurig aanbod dat elk seizoen wisselt. Wie ons meermaals per jaar bezoekt zal telkens nieuwe planten ontdekken. De kwekerij is deels omsloten door een siertuin met verschillende vaste planten en Eucalyptussen die u ook in de kwekerij aantreft. Tijdens de openingsuren is die vrij te bezoeken. Wandel er eens rustig door en doe er alvast wat ideetjes op voor je eigen tuin.

Van hobby tot plantenkwekerij

Wat begon als een hobby groeide uit tot Crea Flora, een kleine maar gezellige plantenkwekerij. In 2004 verkocht ik mijn eerste planten: een beperkt aantal Noord-Amerikaanse (prairie)planten en Eucalyptussen. Jaar na jaar breidde het aanbod zich uit met planten uit andere streken.

Ik richt me vooral op specifieke plantensoorten zoals Agastache, Echinacea, Penstemon en … Eucalyptus! Gedreven door mijn interesse in mediterrane planten en met name in Eucalyptussen, slaagde ik erin een uniek aanbod te realiseren van wel meer dan 20 soorten van deze bijzondere plant.

De kwekerij groeit gestaag, net als het aanbod aan Eucalyptussen, vaste planten en siergrassen. Sinds 2008 zit de verkoopsruimte in een nieuw en ruimer jasje om plaats te bieden aan het alsmaar groter wordende aanbod. En Crea Flora blijft nog elk jaar vernieuwen en uitbreiden …
En in 2020 is de kwekerij weer voor een stuk vernieuwd met nieuwe tafels en een serre.

Verkoop

Je koopt onze planten bij ons op de kwekerij of je komt naar een tuinbeurs waarop wij aanwezig zijn. Het spreekt voor zich dat wij via beurzen slechts een deel van ons aanbod kunnen voorstellen maar het is altijd mogelijk om vooraf je planten te bestellen om ze nadien op de beurs op te halen.

De prijzen in de online catalogus zijn vermeld in euro en per stuk. Het aantal planten per soort is soms beperkt. Om je te verzekeren van de planten die je absoluut wil hebben is het soms aangewezen om ze te reserveren. Dit kan telefonisch of via het contactformulier. Hou er ook rekening mee dat vaste planten niet altijd in bloei staan bij de aanschaf. Afhankelijk van hun bloeiseizoen zal je moeten wachten tot de lente, de zomer, het najaar of soms zelfs tot het jaar nadien om ten volle van uw aankoop te kunnen genieten. 

Zowel in de kwekerij als op beurzen aanvaarden wij enkel cash geld.